Renovatiebegeleiding voor VME’s

Een renovatiemasterplan, wat is dat?

Veel appartementsgebouwen zijn toe aan renovatie of energetische aanpassingen. Maar als vereniging van mede-eigenaars is het niet eenvoudig om hiermee te starten. Een renovatiemasterplan kan hierbij een uitkomst bieden.
Een renovatiemasterplan is een duidelijk stappenplan dat de huidige staat van je gebouw in kaart brengt en aangeeft welke renovatiestappen nodig zijn om tegen 2050 het EPC-label A te bereiken. Het omvat een conditiestaatmeting, een meerjarenonderhoudsplan en een duurzaam renovatiescenario. Een renovatiemasterplan biedt de VME een totaaladvies om op een onderbouwde manier tot een toekomstbestendig te komen.

Meer informatie over het renovatiemasterplan vind je op de website van wonen Vlaanderen

Onze renovatiecoach helpt je

Je VME kan de renovatiecoach van Stad Turnhout begeleiding vragen bij het renoveren van je gebouw, van begin tot eind van het project.
De renovatiecoach van Stad Turnhout schakelt een studiebureau in om een renovatiemasterplan op te stellen. Dat plan geeft je een volledig overzicht van de noodzakelijke werken, bepaalt de prioriteiten en geeft een idee van de kosten. De coach vertaalt het plan vervolgens naar jouw specifieke situatie, zodat je een duidelijk beeld krijgt van de impact en kosten. De coach brengt voor jou ook alle mogelijke premies en leningen in kaart en help je om die aan te vragen.